Madame Tutli Putli

O calatorie existentiala extraordinara

Madame Tutli Putli este un scurt metraj animat, un mix de clay-animation  şi live action, realizat de  Chris Lavis şi Maciek Szczerbowski. Realizarea scurt-metrajului a durat mai bine de 4 ani şi a fost lansat în 2007.

Înainte de a începe munca în studio, realizatorii filmului s-au documentat călătorind 2 săptămâni cu transcontinentalul The Canadian, timp în care au studiat dinamica trenului şi au colecţionat poveşti.

Decorul şi personajele sunt încărcate de detalii, ceea ce face ca procesul de creaţie să fie extraordinar de migălos. Specialistul în efecte vizuale Jason Walker, responsabil în mare parte de animarea personajelor, dezvoltă o tehnică nouă de însufletire a expresiilor faciale pe care o numeşte Wunderbar (Minunat). Peste înregistrarea stop-motion, el suprapune “jocul de ochi” al actorilor recreat cât mai fidel posibil în materie de lumini, umbre şi expresie după cel al personajelor din silicon. Artistul explică amănunţit întregul proces pe site-ul său.

Sinopsis:

În timp ce călătoreşte singură pe trenul de noapte, copleșită de toate posesiunile pământești şi fantomele trecutului, Madame Tutli Putli se întâlneşte deopotrivă cu bunătatea și amenințarea străinilor. Călătoria este presărată cu  întâmplări ce fac aluzie la moarte şi remuşcare. Prinsă între lumea reală şi cea imaginară, Madame Tutli Putli pare că se confruntă cu demonii ei.

Urmăreşte animaţia aici.

Advertisements